Olin toki viikonloppuna sosiaalisesti aktiivinen. Ei tullut eilen mieleen, mutta onneksenne nyt tuli.

Suoritin sosialisoitumisen neljan kaverin kanssa. En ole ihan varma, koska Kiinalainen Uusi Vuosi oikeasti oli, mutta meidan kylalla juhlittiin sita eilen. Kylan kiinalaisyhteiso on kuulemma Euroopan kolmanneksi suurin. Ja onhan niita taalla paljon, kiinalaisia meinaan. Lahdettiin, tottakai, kiinalaiseen ravintolaan syomaan. Mina fiksuna tyttona paattelin, etta on parempi menna bussilla kuin autolla, koska parkkipaikan loytaminen kylassamme on todella tyolasta ihan tavallisenakin paivana, saatika sitten, kun kaikki kiinalaiset ja puolet muistakin on liikkeella samaan aikaan. Sen lisaksi se bussi menee lahes ovelta ovelle, arvioitu aika valilla kotiovi-ravintolan ovi on n. 20 minuuttia. Minut aanestettiin nurin aanin 4-1. Lahdettiin siis autolla.

45 minuuttia kotoa lahdon jalkeen olimme vihdoin loytaneet parkkipaikan. Syrjainen ns. roskakuja (sellaisia vaylia, joita kayttavat jatekuljetusmiehet ja hiipparit.), jossa oli "No parking" -kyltti. Parkkipaikkamme oli vaivaisen 15 minuutin kavelymatkan paassa ravintolasta.

En vielakaan suostu ymmartamaan, miksi tietyissa tilanteissa ei voi ottaa bussia, vaikka se oma auto onkin tosi cool juttu. Ja tietenkin valitin. Valitin koko ajan. Taukoamatta. Olin oikein tyytyvainen itseeni.

Tietenkin sitte piti menna katsomaan sita hemmetin kulkuetta. En ymmarra tatakaan. Seista tunnin +5 asteisessa ilmanalassa nahdakseen jonkun wannabe-lohikaarmeen (vaikkei sita oikeastaan edes nahnyt, koska olimme auttamattoman myohaan paikalla ja emme pystyneet lavistamaan ihmismuuria edessamme). Se oli sita paitsi ihan just sama kaarmes kuin viime vuonnakin. Ymmartaisin, jos jossain Shanghaissa sattuisi olemaan ja sen kulkueen haluaisi nahda. Nehan on hienoja, ainakin telkassa. Mutta jonkun eurooppalaisen kylan maahanmuuttajakinkkien saalittava kaarmes. Pah.

Kukaan ei muistanut, minka roskakujan varteen auto oli jatetty. Mina lahdin kavellen kotiin ja lauleskelin matkalla Roy- ja Alppiaiheisia omatekoisia savelmia. Myohemmin tiedokseni annettiin, etta auto oli loytynyt jo 30 minuutin etsimisen jalkeen. Parkkisakon kera.

Miksi kiinalaisten pitaa puhua niin kovalla aanella? Sellaista rasittavaa kailotusta.

Myos hollantilaiset hammastyttavat minua. Yksi kaveri oli viime vuonna siella vaihdossa ja kertoi, etta tulppaanit on pitkia ja puhuvat hyvaa englantia. Yksi toinen kaveri (onpas minulla monta kaveria) on siella vaihdossa nyt ja silta tuli mailia, jossa tehdaan ranskalaisilla viivoilla havaintoja tulppaaneista. Yksi havainto on, etta "hollantilaisten englanti on huomattvasti huonompaa kuin suomalaisten", seuraava viiva kertoo: "hollantilaiset ihmiset eivat keskimaarin ole kamalan pitkia, ehka jopa lyhyempia kuin britit".

Kumpi mua on kusettanu?

Kypyhuoneessa on saatavilla ainoastaan kylmaa vetta. Jaatavaa oikeastaan. En ole kaynyt koko paivana suihkussa. Jos se hemmetin korjaajamies ei tule huomenna, taidan hajota.

Muse - The Small Print