Tama sivusto on nurin useammin kuin FutisForum. Ja FutisForum on nurin todella usein. Vahan jo kaduttaa, etta muutin blogini kanssa tanne.

Kuulin tanaan juttua lapsuudesta, jossa ratsastettiin jattilaiskilpikonnilla ja heiteltiin kivia miinakentalle. Minulla oli vaan kissoja, ja kiviakaan ei ollut mahdollista heitella mihinkaan rajahtavaan. Unfair. Pienta kateutta kilpikonnilla ratsastajassa heratti metsat ja mustikoiden poimiminen. Kylla, siis jonkun mielesta metsat voi olla jotain ihmeellista. Mustikoita en ole poiminut yli 10 vuoteen. Enka poimi. Hyttysia, hankala maasto kulkea, hyttysia, hyttysia, yllattavia kuoppia, kumartelua ja kyykkimista seka hyttysia. Kylmat vareet pelkasta ajattelusta. Joskus tehtiin mustikkaan viilto ja sanottiin "mina olen matti mustikka ja minulla on vahan huono olo". Sen jalkeen puristettiin mustikkaa, etta se ikaankuin oksensi sen viillon, siis suun, kautta. Tomaateilla se oli hauskempaa. Silloin se toki ei ollut Matti, vaan Tommi.

Brittimedia on varsin narkastynyt Nevillen eilisesta tuuletuksesta. Ensin valitetaan saannollisesti, kuinka Saarten jalkapallosta on kadonnut tunne. Sitten kun joku tuo sita tunnetta, johdonmukaisesti sama media valittaa, etta se on provosoivaa. Mielestani ottelun loppuhetkilla syntyneen voittomaalin juhliminen suurinta vihollista vastaan suutelemalla paidassa olevaa logoa vastustajan kannattajakatsomon edessa on tunnetta, ei provosointia. Toki ymmarran, etta Liverpoolin faneja sapettaa. Soisi kylla itseanikin aikalailla, jos joku Gerrard (tai Hyypia...) olisi paassyt tekemaan samoin.

Lazion velikulta, Paolo DiCanio, sai taas vaihteeksi sakkoja tuuletuksestaan. Suoraksi ojennettu kasi ei nakojaan vielakaan ole vitsi Italiassa. Toki DiCanion lausahdus "Olen fasisti, en rasisti." on myos aikalailla hilpea.

Jalkapallo on hieno asia.

Uutisissa naytettiin turvakameroiden tallentamaa kuvaa, jossa nelja 15-20 -vuotiasta potki kuoliaaksi keski-ikaisen miehen. Viides teini, 17 -vuotias tytto, kuvasi tapahtuman kannykallaan. Siita on kuulemma tullut taman maan teinien uusi villitys. Suorittaa ja kuvata pahoinpitelyja kaveriporukalla. Muutenkin Saarten teineista valtavan suuri osa on totaalisia assholeja. Ei minua kylla pahoinpidelty ole. Kerran vaan syljetty kokista vaatteille bussin ikkunasta. Eika edes niiden puheesta saa mitaan selvaa. Luin joskus, etta 14% 15 -vuotiaista syntyperaisista briteista puhuu kielta, joka ei tayta englanninkielen tunnusmerkkeja. Minun mielestani 80%.

Tilasin tanaan pitsan. Siella vastasi mies, joka ei oikein taitanut Saarten kielta. Sain kuitenkin oikean pitsan.