Sarajevo, Pietari, Riika, Budapest, Ankara, Manila ja Krakova tulivat Helsingin Sanomien unelmamatkakohdetestin tuloksiksi. En nyt jaksa etsiä ja linkittää, mutta sieltä se löytyy. Eipä nuo yllätä. Justiin tollasista tykkäänkin. Ettei olisi paljon turisteja (paradoksihan tämä on, että turisti ei halua turisteja), ei mitään rantalomahäslinkiä ja mieluummin muualla kuin läntisessä maailmassa. Noista kahdessa olen käynyt ja yhden läpi junaillut. Sarajevo olisi ehkä se hinkukohde. Kun tästä jollain keinolla joskus vähän vaurastun, niin sinne.

Minua ei muuten huoleta kananuha tippaakaan. Tulee jos on tullakseen. Panikoin sitten.

Ihan kohta alkaa jalkapallon MM-kisat. Costa Rica, Tsekki ja Paraguay ovat edelleen viralliset kisasuosikkini. Löysin '90 kisojen virallisen kisaoppaan, johon olen 8-vuotiaan hartaudella liimannut pelaajatarroja, raapustanut otteluiden tulokset ja maalintekijät. Länsi-Saksan joukkue-esittelyn päälle olen vetänyt rastin ja kirjoittanut "PASKAPÄÄT". Aika rajua.

Tuohon aikaa Maradona ja Romario olivat elämäni suurimmat sankarit. Romarion pelaamattomuus kisoissa järkytti mieltäni paljon enemmän kuin Maradonan suhteellisen kuuluisa tapaus neljä vuotta myöhemmin.

Muistatteko E-Typen ja Modern Talkingin? 90-luvun eurodance-hirveyttä. En minä edes silloin niistä pitänyt, mutta joka tapauksessa lakaisin tänään verkosta tätä shittiä jonkinlaisen nostalgiatripin toivossa. No joo, en kokenut muuta kuin kylmiä väreitä selässä ja suunnatonta pakkoa kiristellä hampaita. Kuuntelivatko ihmiset silloin näitä kauheuksia ainoastaan sen takia, että sitä tehtiin. Vai oikeastiko joku niistä pitikin. Ihmisten kyky itsenäiseen musiikkikritiikkiin asettuu taas kerran kyseenalaiseen valoon.    

Pipo on ihan pian valmis.

At The Drive-In - Cosmonaut