Lahipuiston "Avoid using your mobile in the park"- kyltin alapuolelle on ilmestynyt toinen kyltti, joka julistaa yksinkulkemisen puiston lapi pimealla olevan uhkarohkeaa ja typeraa. Ja mina kun kaytan tata puistoa oikotiena kavellessani yksin kotiin kolmelta yolla. Enka ole koskaan nahnyt tai kokenut siella mitaan uhkavaa. Jompikumpi on nyt hakoteilla, mina tai poliisi. Sita paitsi, se puisto on Manchesterin paakadun vieressa ja se on aika avoin. Ei juurikaan puita ja puskia. En taaskaan ymmarra.

Alkaa kuvitelko, etta itse tallaiseen kykenisin. Koodi varastettu Herkun sivupohjista. Kiitan.

Olen etsinyt uutta kamppaa vasta viikon, ja olen jo nyt varsin epatoivoinen. Tassa maassa on asuntoja, joihin suomalainen ei laittaisi edes koiraansa.

Sitten tarinaa yhdesta kaverista. Tama kaveri oli aikanaan lajissaan Suomen huippuja, ja oli juuri murtautumassa nuorten maajoukkueen valmennusringista aikuisten vastaavaan. Sitten tuli paha loukkaantuminen, polvien operointi, puolen vuoden toipuminen ja ura oli siina. Kumparelasku kun on polville aika armoton. Tyyppi oli, ymmarrettavasti, todella maissa. Muutti Suomesta Sveitsiin, eraaseen hiihtokeskukseen opettamaan brittituristeja laskettelemaan. Vuoden paasta jatkoi matkaansa Coloradoon. Siella puolitoista vuotta ja sitten Chileen. On kaynyt Suomessa 3,5 vuoden aikana kaksi kertaa. Olen nahnyt tyypin kerran sina aikana. Jotenkin yhteydenpito on ollut todella vahaista. Niinhan kay lahes aina, kun muuttaa kauas pois. Vaikka sita kuinka muuta vannotaan. Kaksi sahkopostia vuodessa. Eilen kannykka piippasi tekstiviestia: "Heihou, oon lontoossa, saako tulla kaymaan?"

Olisin luultavasti kiljahtanut riemusta, jos sellainen kuuluisi tapohini. Sen sijaan tyydyin hyppelehtimaan ympari kamppaa ja virnistelemaan idioottimaisesti. Miten niin kiva nahda... Pystyin kuitenkin vastaamaan viileasti: "No kai sa saat. Ei mulla muutakaan tekemista oo." Sen pitaisi tulla ihan kohta.

Ihan Kivalta tuli kortti, jossa sika istuu sohvalla kyrpiintyneena ja "kadet" puuskassa. Ylapuolella teksti "Can we be friends again?" En tieda. Harkitaan.