Eilen satoi räntää. Huhtikuussa. Englannissa. Onneksi tanaan edes nayttaa lampimammalta. Loysin pakkosiivouksen yhteydessa ottelulipun viime vuoden maaliskuulta. Se ottelu ei tarjonnut pelillisia hienouksia ja Old Traffordin tunnelma oli totutun kuollut, mutta muistan tuloksen (ManU-Fulham 1-0) lisaksi sen, etta oli tosi lammin. Niin lammin etta olin ottelussa lyhythihaisessa pelipaidassa. Ja koska minulla on paasaantoisesti aina kylma, silloin on taytynyt olla ainakin +20, kun kerran olen lyhythihaisessa lahtenyt. Sita vaan, etta maaliskuu 2005 oli yhta lammin kuin toukokuu 2006 tulee olemaan. Veikkaisin. Tama on sietamatonta.

Niin etta hei vaan lapset! Pakollisen ilmastotieteellisen kiukkuilun jalkeen voinkin kertoa, etta minulla on patevat syyt viime aikaiseen kirjoittelemattomuuteen:
1. Olen katsonut curlingin MM-kisoja.
2. Veli ja sen lapsi olivat taalla pari paivaa. (Jatkoivat matkaansa Rio de Janeiroon. En ole kateellinen. Yhtaan. Mieluummin olen taalla sateessa ja tuulessa.)
3. Olen laiska ja aikaansaamaton.
4. Olen siivonnut. (Siivosimme kaikki yhdessa. Oli aivan pakko. Suurin ongelma on siina, etta olemme kaikki sita ihmistyyppia, jonka mielesta tavarat voi jattaa siihen paikkaan, jossa niita ei enaa tarvi. Esim. kylpyhuoneen lattialla oli 24 sanomalehtea, jakoavain, ruuvimeisseli, kengat, kaksi takkia, kolmet sukat... Olohuoneen lattiaa ei nakyny yhtaan jne jne. Pitkalla aikavalilla tallainen tilanne karjistyy siihen, etta jollakin menee hermot. Sitten siivotaan noyrina. Siihen meni kauan. Mutta kodissa, jossa tavarat on suurinpiirtein paikoillaan ja keittiossa pystyy kavella ilman kenkia, on sittenkin mukavampi olla. Tosin neljan aikuisen ihmisen luulisi kykenevan pitamaan jonkinlaista jarjestysta ylla ilman joka kolmas kuukausi tapahtuvaa kokopaivasiivousta.)
5. Olen pitanyt tietoista nettiriippumattomuusviikkoa. (Onnistuen hyvin.)

Joonaksen, eli siis tama veljenpoika 5,5v, kanssa oli muutama todella antoisa keskustelu. Ja oli enemman kuin mukavaa nahda.

Joonas: Koska sa kuolet?
Mina: No toivottavasti en viela pitkaan aikaan.
J: Ma tuun sitten sun hautajaisiin.
M: Sehan on kivasti ajateltu.
J: Joo, sitten ma tuun ja huudan: "Saako taalla makkaraa ja kaljaa!"
******************************
J: Kiroiletko sa koskaan?
M: No joskus vahingossa. Mutta yritan olla kiroilematta.
J: Tarhassa on yks poika, joka sanoo, etta pitaa pyytaa jumalalta anteeksi, jos kiroilee.
M: Ei tarvi. Voi pyytaa anteeksi niilta, kenen kuullen kiroili. Se riittaa.
J: Ja sitten se sanoi, etta sydameen tulee mustia pilkkuja, kun kiroilee. Ja kun kuolee, niin taivaan portilla katotaan, kella on mustia pilkkuja. Jos on, joutuu takasin hautaan.
M: No just joo. Musta tuntuu, etta sita poikaa ei kannata uskoa.
J: Mutta onko jumala kuiteski olemas?
M: No tota... Toi on aika vaikea kysymys. Jotkut ihmiset uskoo, etta on. Jotkut ei. (Osasinpas olla tahdikas ja tyrkyttamatta omia nakemyksia.)
J: Jos ma olisin jumala, niin ma vaan ajelisin vaunuilla pitkin taivasta haarniska paalla ja sohisin miekalla ihmisia.
******************************
J: Mennaan puistoon.
M: Siella sataa.
J: Otetaan sateenvarjo.
M: Ei mulla oo. Ja siella puistossa sa kastuisit kuitenkin.
J: No sa voit akkia kayda kaupasta hakemas. Ma puen silla aikaa paalle. Sitten puistossa sa voit pitaa sita sateenvarjoa mun paan paalla kun ma keinun ja kiipeilen.
M: No joo-oh...
J: Kotona kun ma meen aidin ja Joelin (Joonaksen pikkuveli 3v) kanssa pustoon, niin ma kasken Joelin laskea eka liukumaesta, jos se on marka. *ilkikurista naurua*
******************************
Olimme bussissa ja sisaan astui todella ylipainoinen mies. Joonaksen silmat laajenivat ja muutaman sekunnin sanattomuuden jalkeen varmisti: "Eihan tama bussi vaan ROMAHDA tai painu maan lapi???"
******************************

Myos Ihan Kiva onnistui eilen heittamaan sellaisen lausunnon, etta ei mitaan rajaa. Taisi sohaista muurahaispesaa ihan tarkoituksella, mutta kuitenkin. Apaut tallalailla se meni:
"I just can't understand how you can make such a big deal about Foo Fighters. Dave Grohl has nice t-shirts, glossy hair and straight, white teeth, but hello... that's it. Their music is shit. The record about cows was alright, but that was, like, 400 years ago and since then it's been soppy pop-rock ending up with 'Best Of You'. I mean, liking them is okay, but your universal love for them goes over my head. You adore them for no reason."
Ok. Ei se mitaan. Mina olen hyva suuttumisessa. Puhumattomuus ja oleminen kuin sita toista ei olisikaan ovat erikoisalaani. Ja nyt niita sitten harrastetaan. Hartaasti ja luultavasti pitkaan. Minulla on oikeus siihen, koska minun erikoislemppareita ei pilkata. Tuollaiset mielipiteet kannattaa sanoa silloin, kun en ole lasna.

Ja ennen kuin kukaan paasee kyselemaan ikaa tai sanomaan lapselliseksi, niin...
23 ja olen lapsellinen, epakypsa ja teinimainen monessakin asiassa. Varsinkin erikoislemppareiden suhteen. Mutta ei niita olekaan montaa. Lemppareita sitten vahan enemman, mutta niista saa jotain kritisoivaa sanoakin. Joskus.

Tuossa vieressa olevassa puistossa on jotain kunnostustoita meneillaan. Tai ainakin tyomiesten maarasta paatellen pitaisi olla. Mutta aina kun sinne pain katselee tai siita ohi kavelee, niin ne vaan istuskelevat nurmikolla. Ja ovat muuten kovia poikia huutelemaan peraan. Saakohan ne palkkaakin.

Tanaan aion jonottaa pankissa ja postissa.