Heippa vaan,

Ajattelin kertoa taman aamuisesta hammaslaakarikokemuksesta. Tulehtuneen hampaan juurihoito. Ensin dumpataan kolme kertaa puudutusainetta ikeneen. Kielta ja leukaa ei tuntunut ollenkaan. Se hammas sen sijaan ei puutunut. Yhtaan. "Kokeilen varovasti aloittaa juurikanavan avauksen. Jos se onkin puutunut, mutta et vaan huomaa." Huomaa??? No voi helkkari, kylla puutumisen huomaa. Ja ei, ei ollut puutunut. Hieman kirpaisi. Sitten yritettiin puuduttaa hammasta luun lapi. Piti laittaa silmat kiinni. Se piikkisysteemi oli jarkyttavan nakoinen. Ai sattuiko? Perkele, vesi valui silmista ja ekaa kertaa elamassani nakokentassa kirjaimellisesti tuikki valopisteita kivun takia. Silmissa sumeni ja toivoin tajun lahtevan. Ei puutunut ei. "Tama hammas pitaa avata ja laittaa juureen ydinta kuolettavaa ainetta. Se sattuu." Teki mieli itkea ja soittaa aidille.

Oikeastaan tulin vain kertomaan, etta "hampaan avaaminen" on helvetimoisen kivulias toimenpide. Jotenkin tuntuu, etta se juurihoito puutumattomaan hampaaseen olisi ollut helpompi vaihtoehto.

Jos jotain positiivista, niin nyt tama hammas on kuollut ja jatkossa sita saa ronkkia ihan miten vaan ilman puudutuksia ja ei satu.

Puoli naamaa on edelleen tunnoton.