En oikeastaan ole ollut kamalan onneton enka juurikaan ahdistunut viime aikoina. Mutta olen rapayttanyt silmia kerran ja kuukausi on havinnyt jonnekin. Pelottaa, etta jos viela rapayttaa pari kertaa, onkin yhtakkia 40v ja huomaa, ettei oikeastaan ole elanyt ollenkaan taman ja sen paivan valilla. Toki sittenkin voi viela hyvin elaa, mutta suotavaa olisi elaa koko ajan. Mistaan ei saa minkaanlaista otetta. En koe mitaan. Kaikki vaan menee. En tykkaa tasta.

Toissa paivana seisoin ruuhkassa joulupallohyllyjen valissa ja joku super-jeesus-joululaulu pauhasi kajareista, kun jengi tungeksi ostamassa sataa muovilelua serkun lapsille. Alkoi hirevasti naurattaa. Houhou, joulu on aivan absurdi asia. En ole jouluihminen, enka juurikaan (viime vuonna leivoin torttuja, viikko ennen joulua, ja soin sen pellillisen samana iltana) vieta sita muutoin kuin jos satun kaymaan joulun aikoihin aidin ja isan luona (eli viimeeksi nelja vuotta sitten), suhtaudun asiaan lahinna valinpitamattomasti. Nyt ekaa kertaa ihmisten jouluhysteriapuuhasteluhomma jostain syysta huvittaa. Toki aion edelleen menna lapi joululahjaostohelvetin. Eika se mitaan, lahjon vain lapsia (+aiti ja isa), niin se on aika helppoa ja mukavaa. Omat sisarukset olen napparasti pudottanut pois lahjottavien joukosta sita mukaan, kun ikaa on tullut 16v. Veljien lapsia tosin syntyy vahan valia, etta lahjottavien maara on aikalailla vakio. Mietin kotimatkalla, etta jarjestaisinko omille lapsilleni joulun. Luultavasti laittaisin maljakkoon jonkun lehmuksen oksan ja spreijaisin lunta paalle ja ostaisin leivan paalle kalkkunaleikkeita. Helpompi vaihtoehto olisi tietenkin menna jouluisin mummolaan. Niin taidan vahinkolapseni kanssa tehda.

Jos olisi "Rumin Joulukoristelu 2008" -kilpailu, Manchesterin Arndale Centre-kauppakeskus saattaisi olla vahvoilla. Yritan muistaa ottaa kuvan. 

The Clash - Julie's Been Working for the Drug Squad

ps. Joku aika sitten lihottamani kaksi kiloa ovat havinneet jonnekin. Eika siina kaikki, sen lisaksi vakiopainostani on lahtenyt toiset kaksi kiloa. Painoindeksi taten riemastuttavat 17,2. En tajua, mista nyt rangaistaan. Varmaan joku lapamato. Syon ihan varmasti ainakin 20 prossaa enemman kuin suositellaan, kaloreina. Ja siitakin suuri osa on sellasta, minka syomisesta "tavalliset" ihmiset kai pamahtaa laskeiksi heti. Esim. kevyt iltapalani tanaan: suklaamuffini 500kcal, litra sukaapirteloa 880kcal, 250g karkkia 820 kcal.