Etta niin. Vaikka koko kausi menisi ihan perseelleen kaikilla suosikkijoukkueilla, niin kauden tarkeimman yksittaisen ottelun voittamisesta saa olla niin iloinen kuin nyt satun olemaan. Ja olen muuten aika perhanan hilpea. Hyva Ferdinandin Rio! Vaikka Svennis laiskaksi haukkuukin, niin rakastan silti. Tai ehka jopa sen takia. Laiskuus kun on hyve.

Sitten niita outoja tapoja. Ketaan en haastaa aio.

1. CD-levyni ovat neuroottisen tarkassa aakkosjarjestyksessa. Kulkiessani levyhyllyn ohi usein automaattisesti tarkistan, etta aakkosjarjestys ei ole vain hairiintynyt. Viime syksyna herasin kesken unen viidelta aamuyosta ja mieleeni palkahti, etta laitoinko tietyn levyn oikeaan valiin. Oli pakko kayda tarkistamassa ennen kuin pystyin jatkamaan unta.

2. Lasken portaita, askeleita, ohiajavia autoja, tietyn varisessa takissa olevia ihmisia... jne. Naita on loputtomasti. Paasaantoisesti liikkeella ollessani lasken koko ajan jotain.

3. Vilkaisen olkapaani yli odottaessani junaa juuri ennen kuin juna saapuu laiturille. Eihan sita hyvat ihmiset tieda, kuka hullu saattaa olla takana tuuppaamassa!

4. Joskus kavellessani mietin tyyliin "jos en ehdi tuon lyhtypylvaan/postilaatikon kohtaan ennen tuota autoa, kuolen ennen ensi vuotta". Ja sitten on pakko juosta, jos nayttaa silta, etta en muuten ehtisi.

5. Aamulla herattyani minun on ensimmaiseksi pakko katsoa teksti-TV:sta NHL -tulokset. Jos tama jostain syysta jaa tekematta (viimeeksi kaksi vuotta sitten), olen normaaliakin ilkeampi ja artyisampi koko paivan. Enka myoskaan tohdi katsoa tuloksia enaa myohemmin paivan aikana, koska pelkaan etta lojaalisuuteni repsahtaminen tarkoittaa epamiellyttavia tuloksia. NHL:n lakon aikana meni muutama kuukausi ennen kuin pystyin aamuisin lahtemaan liikkeelle ilman tuloksia.

Nyt niita tuli jo se vaadittu viisi. Pakko viela kertoa, etta jos kiroilen englanniksi, johonkin valiin on pakko lisata "perkele", koska mielestani englanninkieliset kirosanat ovat tehottomia.

En taaskaan kayttanyt kansalaisoikeuttani. (Jota jotkut vekkulit kutsuvat velvollisuudeksi. Eivat taida tietaa, etta Suomessa aanestaminen ei ole velvollisuus.) Kuulin kylla huhua, etta Saarten aanestyspaikoilla olisi ollut pullaa tarjolla. Mutta mita mina pullalla, kun on aitin lahettamia hapankorppuja.

Voi etta kun osaisi paattaa kirjoittaako kirja- vai puhekielta.

Foo Fighters - Hey Johnny Park