Kun mikaan ei huvita.

Tai kylla mina asken makasin sangylla kolmen cd:n ajan. Therapy?:n Troublegum, Green Dayn Nimrod ja Queens Of The Stone Agen Lullabies To Paralyze. Sitten ajattelin tulla tahan koneen eteen sosialisoitumaan.

Joku paiva sitten kavin Salfordissa kyylaamassa rundown(suomeksi?)- aluetta. Aika hassulta se tuntui, ja tuntuu edelleen, etta Lansi-Euroopassa 2000-luvulla on tuollaisia asuinkelvottomaksi paastettyja hylattyja asuinalueita. Suomessa kai asuinkelvottomat asunnot puretaan. Mutta naita ei nayta huolettavan. Ja olihan se vahan spookyakin. Keskella 2,5 miljoonan asukkaan metropolialuetta ja ymparilla aivan hiljaista. Vain ratikan kolina kuului jostain kauempaa. Asunnoissa laudat ikkunoissa ja kadut puski ruohoa. Pitaa joskus menna uudestaan kameran kanssa. Ei se nyt kuitenkaan ole sen kauempana kuin 10-15 minuuttia ratikalla meidan kylan keskustasta. Manchester ja Salford kun on ovat ns. kaksoiskaupunki. Taalla kuvia tuosta rundown- alueesta jonkun muun ikuistamana. Oli tosi masentava kyla kaiken kaikkiaan. Tuon hylatyn alueen laitamilla oli lahes yhta kurjassa kunnossa olevia asuntoja, silla erolla etta ne oli asuttuja. Takkutukkaiset lapset juoksenteli paljain jaloin kadulla ja ihmiset olivat harmaita ja elottomia. Englannin koyhat ovat tosi koyhia. Lahinna tuli flashbackina mieleen interreilaus Romaniassa vuosia sitten. Olen tiennyt, etta Salford on yksi Saaren koyhimmista kaupungeista, mutta vahan shokeeraavaa se oli silti. Channel 4 rankkasi Salfordin yhdeksanneksi "The worst places to live in the UK"- ohjelmassa. Hull oli ykkonen, tohtiikohan siella edes kayda taivastelemassa? Kai ne kuitenkin jotain Salfordissa osaakin, koska myos tama on ollut ihan vastaavaa hylattya asuinaluetta viela 15 vuotta sitten. Nykymenosta paatellen siihen onkin mennyt kyseisen kaupungin kunnossapito- ja rakennusvarat vuosiksi.

Tekee myos mieli avautua siita, kuinka minulla ei ole minkaanlaista luontaista uteliaisuutta asuinymparistoani kohtaan. Olen taalla jo kuitenkin jonkun aikaa ollut, mutta Manchesteristakin valtaosa on mulle aivan tuntematonta seutua. Keskustassakin on ydinkeskustan ulkopuolella alueita, joissa en ole koskaan kaynyt. Eika minua oikeastaan edes mietityta, mita siella on. Kaupunginosista varmaan 70 prosenttia on sellaisia, etta en edes tieda, missa pain kylaa ne ovat. Puhumattakaan sitten Manchesteria ymparoivista kaupungeista. Traffordin tunnen jotenkin, koska se on niin pieni ja sattuneesta jalkapalloon liittyvasta syysta siella on jonkun kerran tullut pyorittya. Tassa uudessa kampassa ollaan, muuten, oltu nyt muutama viikko ja kotikatu tekee mutkan valittomasti meidan kampan jalkeen. En ole viela edes kaynyt katsomassa, mita siella mutkan takana on. Entisessa asuinpaikassa en koskaan kaynyt kadulla, joka meni kamppamme takana. Puhumattakaan siita, kuinka vahan olen talla saarella matkustanut! Lontoossa jonkun kerran, Liverpoolissa, Newcastlessa, Ipswichissa (...), Glasgowssa ja... siina ne taitaa ollakin.  Enka tieda katujen nimia, mutta se ei kylla tahan liity. Kerron silti. Minulle on ihan turha kertoa jonkun sijaintia tyyliin "se on siina john dalton streetilla". Ehei, minulle selitetaan, etta kun BBC:ta vastapaata olevan McDonadlsin jalkeen kaannyt vasemmalle ja sitten Metropolitan Universityn puiston jalkeen taas vasemmalle, niin se on sitten heti siina.   

Minua muuten ahdistaa yksi asia ihan mielettomasti. Kesa on kuukauden, viimeistaan puolentoista, paasta ohi. Sitten alkaa se hemmetin pitka, kylma ja pimea ajanjakso, joka sijoittuu kesien valiin. Syksy, talvi tai kevat... samaa paskaa. Ajatus on niin musertava, etta haluaisin kovasti olla ajattelematta sita. Sain muka-hauskan mailin, jossa lueteltiin asioita, joista tietaa olleensa liian kauan Suomessa. Yksi oli, etta +5 astetta on mielestasi leutoa. Tama on sellainen asia, jota en ole koskaan ymmartanyt. +5 on kylmaa. Ehka en sitten ole ollut liian kauaa Suomessa. Edes minua ei kiinnosta, muuten.

Musen uusi on aivan huikeaa alusta loppuun. Nyt kun sita on useamman viikon veivannut ja koko ajan vaan paranee, niin tohtii sanoa aaneenkiin. On ne.

Metallica - Die, Die My Darling