Joku oli unohtanut evaansa. En maistanut.

Loyhapaat vauhdissa.

Koska olen paattanyt, etta en enaa taalla valita taman talven paska-arktisuudesta, niin puren kielta ja en sitten valita. Vaikka kiukuttaa niin, etta aivosoluni on vaarassa rajahtaa. Voisin toki mainita, etta se on aika hauskaa, kuinka takalaiset naureskelee lontoolaisten median vallanneelle lumipaniikille. (Samaan tapaan kuin Suomessa poronkasvatusalueella suhtaudutaan helsinkilaisten ja talven yhdistelmaan.) Vaikka oikeasti taalla olisi homma ihan yhta sekaisin kuin Saarten paakaupungissa talla hetkella, mikali lunta olisi tullut samalla mittakaavalla kuin etelassa. Onkohan kaikkien maiden pohjoisten osien ihmisilla alemmuuskompleksi.

Haluaisin nyt ihmetella untuvia. Tai oikeastaan sita, kuinka ignorantteja (sana?) ihmiset on. Miten kukaan voi luulla, etta elaintuotannon yhtaan mikaan tehomuoto olisi sellaista, etta se kestaa paivanvaloa. Jos joku kameraryhma tunkisi itsensa vaikkapa siipikarjateurastamolle, niin samanlainen kohu siitakin syntyisi. Silti valtaosa kiskoo kanaa ja broileria ihan tyytyvaisena, koska leikitaan ettei tiedeta. Hyvahan se, etta tuollainen raakkays on esilla ja tulee ihmisten tietouteen, mutta kuitenkin minua henkilokohtaisesti aina hammastyttaa se, kuinka aidosti yllattyneelta jengi vaikuttaa. Teeskenteleeko ne vai yllattaako se ihan oikeasti, etta tehotuotannossa elukoilla on suhteellisen vastenmieliset oltavat?

Ja sitten ovat sinisilmaisyyden ja/tai tietoisen tyhmyyden esittamisen uusiin ulottuvuuksiin vievat tyypit. Ensin jarkytytaan, etta Unkarissa ei untuvapeitehanhia paijailla ja sylitella. Sen jalkeen juostaan tarkistamaan omasta untuvapeitteesta tai soitetaan maahantuojalle ja kysytaan, missa untuvat on nypit... tuotettu. "Huh, onneksi Aasiassa!" Kaikki hyvin. Aasian maathan vasta ovatkin tunnettuja elainten reilusta kohtelusta. Jees, jees, spesiali meid tsast foooooor juu. Animals nais, oolweis guuuuud. Ainoastaan Unkari on pahis. Kaikkialla muualla tuotetut untuvat on tietty kynitty tapetuista linnuista. Kunnes toisin todistetaan. Tai huokaistaan helpotuksesta, etta ollaan ostettu kotimaisen liikkeen peitto. Eihan nyt suomalainen kauppa elavilta linnuilta kynityilla untuvilla taytettyja peittoja ottaisi valikoimaansa. Tokihan, jos oikein telkkarissa kauppaketjun johtoportaasta sanotaan, etta tietavat untuvien tarkan alkuperan ja tuotanto-olot, niin silloinhan sen on niin oltava. Helpotus. Voi jatkossakin tyytyvaisena kaariytya untuvapeittoon, onhan se kaiken lisaksi muka lampimampi kuin keinokuituiset.

Ugh. Olen puhunut. 

Hanoi Rocks - Taxi Driver