Oletteko huomanneet, kuinka kauheita nimia ihmiset antavat lapsilleen? Olen nimifriikkina (= mietin nimia lapsilleni, joita en kuitenkaan aio edes hommata. Koskaan.) havainnoinut asiaa jo useamman vuoden. Viime yon pikkutunneilla eksyin eraan vauvalehden keskustelupalstan ketjuun, jossa ideana on, etta ihmiset kertovat lapsiensa nimet ja seuraava kommentoi niita ja kertoo omansa. Tormasin siella niin kamaliin nimiin, etta aidosti kay lasta saaliksi. Muutamassa tapauksessa piti tarkistaa vaestorekisterin nimipalvelusta, etta onko kyseessa provo vai oikeastiko joku lapsiparka kyseista nimea kantaa. Sitten ovat ihmiset, jotka harrasteavat hienostelua(?) antamalla lapselle nimen, joka ei taivu suomalaisen suuhun mitenkaan pain. Jos lapsen nimi on Jerry, kuuluuko se lausua suomalaisittain tai englantilaisittain. Enta Lisette. Kuuloostaa varmaan ihan ookoolta ranskalaisittain aannettyna, mutta aika hemmetin juntilta, jos sen toksayttaa jotta lisette. Ja sitten kuitenkin sukunimi on tyylia Nieminen. Ja miksi Niko pitaa vaantaa muotoon Nico. "Mun nimi on Niko seella". Ihan typeraa. Miksei suomalaisella lapsella voi olla suomalainen nimi. Jos toinen vanhemmista on ulkomaalainen, se on sitten ihan different ball game. Vaikka ei ole paskaakaan minun asiani. Ilokseni listasin ketjusta kaikkein kauheimmat/oudoimmat/epakaytannollisimmat/lemmikkielaimellisimmat nimet ja nimikokonaisuudet.

Kaspar Ristel Jouni, Ketrin Emilie Lisette, Jordi, Mico Enzo Olavi (No juu-u, Miko seella ja onhan Ferrari hieno juttu...), Joanna Lumi-Jessiina Palagia (anteeksi mita? taman jouduin tarkistamaan vaestorekisterista ennen kuin suostuin uskomaan, toivottavasti Joanna on kuitenkin se kutsumanimi), Deniz (toimii Suomessa...), Vanessa Cerafia (tassa kohtaa horahdin nauramaan. tunnen Sarafiian, mutta etta oikein Cerafia. uskomatonta), Tuutikki (shokeerasi aikalailla, kivat lapselle), Emerentia ja Maximiliam (ehehehehe), Jekku (sarjassamme lemmikkielaimet, on muuten todella uskottava nimi esim. tyohakemuksessa), Luna Carietta Josefin (???), Harry Castor Weikko. Sitten mina lopetan.

Jerry ja Nemo hyppasivat kylla aikalailla karkisijoille, mita tulee jossain tulevaisuudessa haamottavan koirani nimeen. Etta en lukenut turhaan.

Mikali Maximiliamin tai Luna Karies Josefiinan eiku Josefinin aiti sattuu tata lukemaan, niin ei kannata loukkaantua. Vaikka lapsellasi onkin tuollainen nimi. Olet luultavasti kunnon ihminen. Ja varmaan kivempi kuin mina. Etka varmastikaan yhta laiska.

Ja loppuun nimimerkin Maamo kommentti nimiketjussa: "olisi kiva laittaa tulevan pojan toiseksi nimeksi Ranier, mutta en osaa lausua sitä...."

Nyt kuuluisi joku hymio. roll_eyes