Siis voi itku. Tama seisoo The Timesissa, niin taman taytyy olla totta:

Jos aloittaa elakesaastamisen 25-vuotiaana, niin on laitettava syrjaan 15% tuloistaan turvatakseen comfortable retirerment, mita ikina se sitten tarkoittaakaan. Jos aloittaa 40-vuotiaana, niin 20%.

Nyt seuraa osa, joka ei seiso The Timesissa:

Mina en helvetti soikoon ala paskasta palkastani 15% heittamaan johonkin "sitten joskus" -maljakkoon. Sita paitsi, olen jo 28v, joten en varmasti enaa edes saa comfortable retirementtia tuolla prosenttimaaralla. Ja jos nyt kuitenkin saastaisi, niin ihan satavarmasti heittaisi lusikan nurkkaan ennen elakeikaa ja sukulaiset paasisivat tuhlaamaan minun rahojani.

Kansanelake on korkeimmillaan apautti 565 puntaa kuukaudessa. Ja elakeika on muuten nailla nakymin 68v sitten, jos mina sinne asti taalla porraan. Jos nyt silloin enaa ylipaataan mitaan kansaelakkeita on olemassa. Jos ei ole, niin kai minut johonkin vaivaistaloon otetaan kuolemaan. (Vaahteramaen Eemelissa on vaivaistalo ja siella kaikki vammaiset ja vanhukset vaikeroivat. Oli muuten ylivoimaisesti pelottavimpia kohtia kyseisissa kirjoissa.)

Ihan alyttomista asioista ihmiselamassa kasketaan stressata.