Kuuntelin sita levya aamuseitsemaan. Ajattelin sitten nukkua johonkin puoleen paivaan, ettei mene sekaisin oleva rytmi ihan sekaisin. Herasin viidelta ja ajattelin, etta ihan hyva rytmihan tama on. Mita nyt toihin ei oikein koskaan ehdi. (Koskahan ne kyllastyy.) Yllattaen Foo Fightersin uudet laulut pyorii kaikki yhtaikaa paassani, ja on vahan vaikea muodostaa mitaan mielipiteita. Talla kuuntelulla top3 -biisit tuolta levylta olisi varmaankin Erase/Replace, Let It Die ja ehka Home, vaikka valilla sen melodramaattisuus ja Grohlin itkun partaalla sortuileva aani lahes oksettaa. Cheer Up Boys (Your Make-Up Is Running) ansaitsee maininnan ihan nimensa takia. (Ja sitten jokaisen musiikkilehden jokainen haastattelija kysyy, onko kappale jonkinlainen viittaus meikkaaviin, maailmantuskaa hartiollaan kantaviin emo-poikiin. Ei kuulemma ole.) Pitaa kuunnella nyt valilla jotain ihan muuta musiikkia ja palata tuohon levyyn jonkun tunnin paasta.

Seuraavaksi olisi vuorossa tallainen mielenkiintoinen, avartava ja seka vastaajan etta lukijoiden henkista kehitysta edistava MEEMI. saatana.

 1. Oletko koskaan nayttanyt luokkakuvassa aivan jarkyttavalta? Miksi?
Apaut yhta jarkyttavalta kuin passikuvissa. Talla naamalla on vaikea olla nayttamatta jarkyttavalta.

2. Kuinka usein aitisi joutuu pyytamaan sinulta apua tietokoneisiin liittyvien asioiden kanssa?
Uskon, etta joutuu kysymaan aika usein apua, mutta minulta kysyminen olisi yhta hyodyllista kuin ihmissuhdeongelmiin apua pyytaminen FutisForumilla.

3. Mita ohjelmia nakyisi unelmiesi tv-kanavalla ja kuinka usein?
No jalkapalloa, tietyin varauksin jaakiekkoa ja minun valitsemiani musiikkivideoita. Vaikka sitten 24/7, niin tulisipa jotain katsottavaa juuri silloin, kun telkkaa haluaa katsoa. Jotain dokkareita, missa olisi porroisia elainlapsia, voisi myos tulla silloin talloin. Ja sosiaalipornodokkareita ylilaskeista ihmisista ja kaksipaisista vauvoista.

4. Montako hernetta luulisit mahtuvan kiinnipuristettuun nyrkkiisi?
Jos ma nyt tassa puristan nyrkin kiinni, niin en ma sinne saa yhtaan hernetta tungettua. Tai sitten en tajunnut kysymysta.

5. Leikkaatko vai viilaatko kyntesi, vai puretko ne lyhyeksi? Milta kyntesi ylipaataan nayttavat?
Vuosikausia jyrsin kynteni lyhyiksi talttamaisia majavahampaitani kayttaen. Kesakuussa kuluvaa vuotta paatin lopettaa moisen. Nyt ne sitten kasvaa ihan valtoimenaan, kun en osaa ja viitsi kayttaa kynsisaksia. Aina valilla yksi tai kaksi katkeaa ja sitten viilaan teravat kohdat pois.

6. Tiedemiehet loytavat tutkalla kotitalosi alta historiallisesti arvokkaan esineen. Milla ehdolla suostuisit muuttamaan talostasi muualle purkutoiden ajaksi?

Kunhan etsisivat mulle kampan ja hoitaisivat tavaroiden pakkaamisen, muuttamisen ja laatikoiden purkamisen, niin se riittaisi. En oikein osaa kiintya asuntoihin. (PERKELE KUN TAMA SAATANAN FONTTI EI SUOSTU OLEMAAN EI-LIHAVOITU TASSA KOHTAA, VAIKKA MITA YRITAN. MITEN VOIKAAN OTTAA PAAHAN. EIKA SE MYOSKAAN SUOSTU OLLA JATTAMATTA TYHJAA RIVIA KYSYMYKSEN JALKEEN. AAAARGH. TALLAINEN SYO MIESTA.)

7. Oletko yrittanyt koskaan saada omasta tai toisen saastopossusta rahaa ulos jollain keinolla? Miten?
Ei mulla ole koskaan ollut saastopossua. Eika muistaakseni sisaruksillakaan. Meilla ei mikaan pysynyt ehjana tai tallessa, eli vaikka olisikin ollut, niin ei ollut kauaa. Kavereiden possuihin ei kuitenkaan viitsinyt kajota.

8. Hapeatko jotain tyyliasi/tyylikokeiluasi vuosien varrelta? Mita?
No en. Sille, mita kaytettiin 80-luvulla ja 90-luvun alussa, ei vain voi mitaan. Sen kanssa on elettava.

9. Mita "aihetta" inhosit koululiikunnassa ala- tai ylaasteella eniten?
Ala-asteella taisin olla tasaisen apaattinen suhtautuminen kaikkeen koulunkayntiin, en inhonnut mitaan ainetta erityisesti. Ylaasteella varmaankin kotitalous (voi oksetus), saksa (kiitos, Marja-Liisa!). Niin, ja tassa vaiheessa huomasin, mita tassa oikeasti kysyttiin.... Eli siis vastaukseni on, etta hiihtoa, "tyttojen luistelutunteja"/ringettea, pesapalloa, lentopalloa, telinejumppaa, airopikkia (miten vitussa tuokin kirjoitetaan?)... oliha noita. Yleisurheilua!! 


10. Jos luet lehtia, selaatko lehden ensin nopeasti lapi, syvennytko kannessa mainittuun juttuun vai luetko lehden kannesta kanteen?
Selaan sen nopeasti n. sataan kertaan.

11. Kuinka usein olet kateellinen jostakin? Kenelle? Miksi?
No kylla aina joskus jollain on jotain kivaa, minka haluaisi itsellekin. Mun kateus on aina materiaan liittyvaa. Olen siis kai tyytyvainen henkiseen paaomaani. (MUAHHAHHAA)

12. Mista sinut loytaa koulujen paattymisiltana?
Loysi nukkumasta mita todennakoisemmin.

13. Milta polvesi nayttavat?
Ei oikeasti edes naurata, tama kysymys meinaan. Minulla on maailman hirveimmat, rumimmat, oksettavimmat, allottavimmat, kuvottavimmat naispolvet. Sellaista Roy Keane -luokkaa. Ja huom. tietamattomat: se on mies. Miehella rumat polvet on ok. Luultavasti jopa karismaattiset, vahan samaan tapaan kuin harmaantuva tukka tai silmanymparysrypyt.

14. Mika kasvi kuvaa sinua parhaiten? Miksi?
Luultavasti kaktus. Se nyt vain on kaikin puolin negatiivinen ja lahes ravinnotta selviava. Enka ma oikeasti tieda muutakun ehka kolme kasvia.

15. Jos sinulla olisi minuutti elinaikaa, mita tekisit?
Ei kylla kauheasti ehtis. Jos se minuutti alkaisi nyt, niin tassa istuisin koneella ja kohtaisin loppuni kaverin silmien edessa. Jos se loppu tulisi maailmanlopun muodossa, niin ryntaisin pihalle katsomaan sita.

16. Oletko luopunut jostain periaatteestasi? Mista? Miksi?
Tiedatteko, lukioikaisena en suostunut kayttamaan vaatteita, missa oli punaista, koska se on HIFK:n vari. Ei, minakaan en ole koskaan kuullut mitaan tyhmempaa. En ymmarra, miksi HIFK-inhoni otti ylivallan ManU-rakkaudesta. Kasittamatonta. Niin ja olen kayttanyt hameitakin useampaan otteeseen.

17. Uimarannalla tuntematon lapsi tulee juttelemaan sinulle. Kuinka reagoit?
Jos se lapsen kaitsija on siina kuuloetaisyydella, niin luultavasti vahan vaivautuneena mutisen sille kakaralle jotain hyvaksyvaa. Jos siina ihan lahella ei ketaan ole, niin sanon jotain typeraa, provoisoivaa tai kasken menna muualle vahtaamaan.

18. Olet tutustunut uuteen ihmiseen ja teista on tullut ystavia. Eraana paivana ystavasi kertoo veljensa olevan vankilassa raiskauksesta. Muuttuuko kaytoksesi jollain tavalla?
Aika raskasta olisi, jos sisaruksiensakin tekemisista pitaisi vastuu kantaa. Ei siis muuttuisi. Sita veljea en kylla valttamatta haluaisi tavata. Koskaan. Yhteiskunnan pohjasakkaa.

19. Riitelet aitisi kanssa keittiossa ja aiti poistuu hetkeksi. Aidin ruokalautasen vieressa on suolapurkki. Kaataisitko vihaisena aitisi ruokaan lisaa suolaa?
En. Aitin kanssa on mahdotonta riidella.

20. Kuvaile perheenjasentasi, jonka etunimen alkukirjain on lahinna A:ta?
Teiniveli on jalkapalloa pelaava, superteiniangstinen, helposti hermostuva, kitukasvuinen ysiluokkalainen.

21. Millaisena luulisit kaveriesi vanhempien nakevan sinut?
Tosi vaikea sanoa. Olen tavannut hyvin harvan kaverin vanhemmat.

22. Mika etunimesi alkukirjaimella alkava sana sinulle tulee ekana mieleesi, jos nimeasi ei lasketa?
Kissa tai almanakka. Riippuu vahan.

23. Minka ikainen on vanhin ystavapiiristasi, joka ei ole seurustellut?
Onko taman kysymyksen tarkoitus kartoittaa, onko kaveripiirissani joku tavattoman ujo/ruma/epasosiaalinen/typera tyyppi? En kylla osaa vastata. Useampi sellainen apaut itseni ikainen kylla, joka ei ole yhteenkaan vahankaan pidempaan (=yli 2kk...) suhteeseen kyennyt tai halunnut.  

24. Ovikello soi ja ovenne takana on lempiartistisi ja pyytaa paasta sisalle 10 roudarin kanssa. Miten reagoit?
ihan ekana tulisi mieleen, etta joku kavereiden jarjestama killeri. Sitten, jos vakuuttuisin, etta oikeasti se on Foo Fighters, luultavasti pyortyisin. Jos siita jotenkin toipuisin, niin kai sita pitaisi jokunen vodkapullo hakea. Ja ottaa paljon kuvia ja videoita, koska ei ehka ihan keti kukaan uskoisi, etta "Foo Fighterin pojat kavi meilla". (Niita roudareita en tosin tarvisi.)

25. Minka niminen elamankertasi olisi?
Eli elamatta.

26. Saatko mahdutettua yhteen matkalaukkuun kaiken tarvitsemasi viikon ulkomaanmatkalle?
Helposti.

27. Olet miljoonas kavija lahimarketissanne, saat valita hyllyista karryllisen mita tahansa, tarttuuko mukaasi muutakin kuin Vaasan Ruispaloja?
Lahimarketista ei saa Vaasan Ruispaloja.

28. Lauantai-iltana kannykkasi soi ja puhelimen toisessa paassa kummisi pyytaa apua kysymykseen Haluatko miljonaariksi? -ohjelmassa. Nolottaako sinua kummisi puolesta?
Ei minulla ole kummia. Mutta ei nolottaisi. Tai sitten kummiussuhteessa on jotain, mika tallaisen nolouden saattaisi aiheuttaa, mutta mista mina sellaisista tietaisin.

29. Heitteletko koskaan talvisin jaalle kivia tai muita esineita ja katsotko tekevatko ne jaahan reian?
En muista koskaan tuollaista harrastaneeni. Mummolassa kylla kuljettiin lahitienoiden hylattyja (niin varmaan...) ulkorakennuksia lapi ja katsottiin tuleeko ikkunaan kivesta reika : / 

30. Heraat aamulla ja huomaat olevasi 10 vuotta nuorempi. Kukaan muu ei kuitenkaan ole muuttunut mitenkaan. Mita on tapahtunut?
Joku saatananmoinen katastrofi. En halua 15-vuotiaaksi. 17 olisi ok.

31. Ystavasi pyytaa sinua kanssaan vaihto-oppilaaksi Alaskaan, vaikka vihaat talvea. Suostutko mukaan jos ystavasi maksaa matkan?
Jos se myos kustantaisi mun oleskelun siella Alaskassa, niin totta helvetissa, vaikka vittu inhoan saatana talvea perkele. Olisi se kai kuitenkin eksoottista. Tarkoitan niita jaakarhuja ja inuiitteja. Mutta hyi, olisi se kylla hirveaa sen lumen ja pakkasen takia. Mutta mieluummin kylmista paikoista menisin Huippuvuorille. Haluaisin nahda, kuinka niin eristyksissa olevassa ja vaestollisesti pienessa yhdyskunnassa voi selvita taysjarkisena. Huippuvuorilla on kylla alkoholi kortilla. Kuukaudessa saa vain kaksi pulloa vakevia, etta ei ehka sittenkaan kamalan fiksua. Ja sitten mietin sita, kun baari-illan jalkeen porukka saa kivaarit narikasta kotimatkalle jaakarhuja varten, niin se voi olla aika pirun mielenkiintoinen yhteiso loppupeleissa. Varsinkin jos siellakin porukka vetaa viinaa samanlaisella voluumilla kuin kylmissa paikoissa on tapana.

33. Sukulaisen rippijuhlissa sinua kymmenen vuotta vanhempi ujo mieshenkilo kysyy sinua kanssaan tanssimaan, kun muutamia pariskuntia on keraantynyt puutarhaan tanssimaan. Suostutko?
En ole muuten koskaan ollut rippijuhlissa, mutta sanoisin, oli se sitten vanhempi tai nuorempi, ujo tai mika-ikina-onkaan ujon vastakohta, etta ei kuulu tanssiminen minun intresseihini, ja painelisin halkopinon taakse juomaan lisaa vodkaa.

34. Aitisi kertoo sinun olevan Neuvostoliiton vuosisata sitten kuolleen kuningasperheen jalkelaisia ja painottaa ettet saa kertoa asiasta kenellekaan. Pysyyko asia salassa parhaalta ystavaltasi?
Tenttaisin eka, miksi ei saa kertoa. Ja koska se syy ei kuitenkaan olisi hyva, niin kailottaisin asiaa esim. taalla blogissa. Jos se nyt kuitenkin olisi joku oikeasti pateva syy, eli muutakin kuin aidin skitsoilua, niin ihan helposti pystyisin olla kertomatta. Eipa tuollainen tieto hetkauttaisi.

35. Jos saisit matkustaa ajassa eteenpain nahdaksesi mita on tapahtunut, matkustaisitko? Mita tahtoisit/et tahtoisi nahda?
Hyi. En varmaan tohtisi.

36. Toivotko toisinaan etta matikan opiskelua koulussa ei olisi keksittykaan?
Matikka oli ihan jees. Ainakin sitten, kun tajusi omat realiteetit ja vaihtoi pitkan palikkaan.

37. Jos viimeisin ihastuksesi olisi numero, mika numero han olisi?
Typerin kysymys so far. Olisin ymmartanyt, jos tassa olisi kysytty tyypin jarjestysnumeroa. Ja koska ihastun n. sata kertaa vuodessa, niin se olisi luultavasti ihastus numero 57 tai jotain.

38. Oletko koskaan repinyt valokuvaa? Miksi?
En muistaakseni. Jos olen, niin luultavasti siksi, etta se kuva on ollut jo muutenkin tuhoutunut. Revitty tai ruttuinen.

39. Kenen ihmisen menettaminen satuttaisi sinua eniten?
Ei tallaisia voi laittaa jarjestykseen. Ahdistuneisuushairion ollessa pahimmillaan raakkasin itseani joskus yolla, kun ei saanut hengitettya, ajatuksella, etta saisin saastaa vain nelja ihmista ja kaikki muut lahipiiristani tapettaisiin. Valoisia asioita olen miettinyt.

40. Ystava, joka ei ole pitanyt sinuun yhteytta pitkaan aikaan ottaa yhtakkia yhteytta. Vastaatko hanelle?
No tietenkin. Ja olisin iloinen. Olen toooosi huono pitamaan yhteytta itsekin.

41. Kuka seuraavista olisit ja miksi: Prinsessa Ruusunen, Pikku Myy, Puuha Pete vai Hamahakkimies?
Pikku Myy. Ruususen ja Hamahakkimiehen (en muuten tykkaa supersankareista) tarinaa en tunne. Puuhis taas on ailahtelematon, iloinen ja ahkera kaikkien kaveri. En mina sellainen halua olla.

42. Osaatko kayttaa kotisi kahvinkeitinta?
Ei oo. (Mutta vahan vajaa pitaa olla, jos ei kahvinkeittimen toiminnasta paase perille.)

43. Sinut teljetaan paivaksi elaintarhan hakkiin, saat kuitenkin sanoa, mihin hakkiin haluat menna. Mista sinut loytaa myohemmin samana paivana?
En ma oikein ymmarra tata kysymysta. Tai siis tota vipaa lausetta. Kai ma joidenkin apinaelaimine kanssa sitten olisin.

44. Mita sinulle tulee ensimmaiseksi mieleen sanasta Helsinki?
Ihan ekana tuli HJK ja isoveli. Sitten heti sen jalkeen aika monta muutakin asiaa.

45. Kenelle kirjoitit viimeksi kirjeen/postikortin?
En todellakaan muista.

Black Rebel Motorcycle Club - Fail Safe

Edit: kysymyksissa olleet skandit vetivat koko hienon meemin ihan solmuun (=skandikirjain aina isolla ja perassa joku typera merkki) ja sen sijaan, etta olisin poistanut koko paskan, mina muokkasin joka helvetin skandin aaksi ja ooksi. Vahanko voi olla tyhma ja tylsistynyt.

Green Day - Chump

Edit: Olen viettanyt vahintaan 20 minuuttia muuttelemalla fonttikokoa tekstin eri kohdissa, koska jostan syysta se helvetti soikoon vaihtelee ihan itsekseen, vaikka ihan varmasti kaikki on samalla koolla alunperin kirjoitettu. Hitto lahtee jarki an-yy-tee NYT.

Black flag - Damaged I