Englanti on sitten hassu kieli. Aina kun luulee hallitsevansa sen suht. taysin, tulee jotain aivan kasittamatona murretta sonkkaava yksilo ja palauttaa minut maan pinnalle. Siina vaiheessa kun pystyy taysin ymmartmaan manchesterilaisen, liverpoolilaisen, newcastlelaisen, belfastilaisen ja kymrinkielta aidinkielenaan puhuvan walesilaisen ulosantia ajattelee olevansa oikeasti vahvoilla. Sitten tormaa Skotlannin pohjoisrannikolta kotoisin olevaan ihmiseen ja menee useampi hetki ennen kuin edes tunnistaa puhujan kielen englanniksi. Ensikohtaamiseni newcastlelaisen kanssa on kuitenkin edelleen ehdottomasti murreshokkilistani ykkonen. Ye knaa what ah mean leik?

Pitaisi muistaa rekisteroitya uuteen terveyskeskukseen, koska en enaa asu edellisen keskukseni alueella, ja he katsoivat asiakseen ilmoittaa, etta ovat poistaneet minut potilaslistoiltaan. Tallaiset yksinkertaiselta kuulostavat asiat ovat tassa maassa usein varsin monimutkaisia ja aikaavievia. Olen henkisesti valmistautunut jo siihen, etta nykyisen asuialueeni terveyskeskukset ilmoittavat, etta eivat ota uusia potilaita. Siihen etta ulkomaalaisuuteni aiheuttaa hammennysta ja loputonta papereiden selailua sen varmistamiseksi, etta Suomi todellakin on EU-maa ja minulla oikeus kuulua julkisen terveydenhuollon piiriin ilman mitaan lisaselvityksia. Siihen etta koko rekisteroitymiseni ei menekaan lapi, vaan jaa makaamaan z-mappiin. Kayn paikan paalla kymmenen kertaa, harrastan puhelinterrorismia ja haukun koko maan poliittisesta johdosta kokolattiamattoihin. Tosin taman lapimenemattomyyden huomaan vasta siina vaiheessa, kun tarvisi laakaria, mutta en olekaan listoilla enka taten saa aikaa. 

Kaikki paivat on nykyaan plaah-paivia. Tai yot, paivat nukun. Ja koska kello on tasan 8:00, on hyva aika aloittaa nukkuminen. Hyvaa yota. Heraan sitten, kun ihmset ovat lopettelemassa paivan puuhiaan.