Kannykka piippasi tekstiviestia ruuhkabussissa tuijottaessani harmaata, pisaroiden taplittamaa katua. "Hyvaa itsenaisyyspaivaa! t. aiti" En olisi muistanut. Eika kylla niin valiakaan. Vaikka minakin mieluummin olen taalla kuin lantisella Venajalla lapsilauman ja 1000 ruplan kuukausitulojen kanssa. Tuo 1000 ruplaa silla olettamuksella, etta niilla lapsilla olisi toinenkin huoltaja, joka kavisi toissa tai varastaisi. Mina synnyttaisin lapsia ja lypsaisin lehmia. Kuuluisi kai myos hokea, etta on lottovoitto syntya Suomeen. Varsinkin ulkosuomalaisille jonkinlainen hittilause tanaan. No, mina mieluummin totean, etta on ollut kiva huomata, kuinka joku muukin maa on ihan yhta hyva, ellei parempikin, elaa kuin Suomi.

Euro Hockey Tour (jeejee, mika nimi) on turha ja arsyttava. Pelottava. Eipa voisi vahempaa kiinnostaa nama pilipaliottelut. Eipa huoleta, kuinka otteluissa kay. Kunhan Jokereiden pelaajat tulevat takaisin loukkaantumattomina. Pelko perseessa jokaisen ottelun aikana. Ja ah, voin kertoa menneista vuosista oppineena, etta se vitutuksen maara on uskomaton, kun suosikkiseurajoukkueen avainpelaaja loukkaantuu juurohokituurin ottelussa niin, etta ei pysty pelaamaan kahteen kuukauteen.

Tohhohoo, tallainenkin kausi voi nakojaan ihan oikeasti osua kohdalle. Minun pienet ikuiset luuserit johtavat koko paskaa.

Ja sitten minakin. Kun kaikki muutkin. Tai ainakin kaksi. Eli vuoden jokaisen
kuukauden ensimmaisen postauksen ensimmainen lause:
Tammikuu: "Tulipa juuri juopoteltua kaksi paivaa."
Helmikuu: "Burger Kingissa oli mies, jolla oli Dave Grohl- tukka ja vihrea "as worn by Dave Grohl" Oregon- t-paita."
Maaliskuu: "Kudon pipoa."
Huhtikuu: "Kaytannossa koko viikon olen nuhjannut sisalla tietokoneen edessa."
Toukokuu: "Tein lampimia voileipia."
Kesakuu: "Tiedoksenne, etta The Wild ole sen arvoinen leffa, etta sen takia kannattaisi piratismiin sortua."
Heinakuu: "Ykasin rankkarikisan aikana vessassa."
Elokuu: "Olin jo ehtinyt unohtaa, millaista on olla mielenterveyshairioinen."
Syyskuu: "Otsassa on niin iso finni, etta ei pysty painamaan paata yhtaan alaspain, koska koko otsaa alkaa pakottaa aivan tajuttomasti."
Lokakuu: "Koin yhden elaman pienista valaistuksista."
Marraskuu: "Jos paassa tuntuva epainhimillinen vasymys ei tapa, niin hammassarky sitten."
Joulukuu: "Mita lahemmaksi joulu tulee, sita vittumaisemmiksi asiakkaat toissa muuttuvat."

Davegrohl-miehen (pojan?) olen muistanut monen monta kertaa. Ja olen nakojaan piponkin kutonut. Missahan sekin on. Kylla sita viime talvena kaytin. Hieno se kuitenkin on. Ja tietokoneen edessa olen kylla nuhjannut koko vuoden, en ainoastaan yhta viikkoa kevaalla.

Olen syonyt kahden suklaakalenterin suklaat. Tanaan kayn ostamassa kolmannen. Kylla mina ainakin perjantaihin asti pystyn sen kanssa toimimaan niin kuin kuuluukin.

Muse - Invincible