Vedin viinia kaksin kasin. Ei tuota selvinpain olisi kestanyt. Seka kaantelin englanniksi Lordin viesteja.

Osui tuosta vuodatuksen etusivulta silmiin askettain paivitettyja blogeja. Kaikissa teksti oli taman tyylista: "Mahtavaa Suomi! Ei tata voi todeksi uskoa. Kiitos Lordi! Mahtavaa olla suomalainen." Excuse me, olenko nyt missannut jotain? Eiko euroviisut olekaan vitsi? Torillako tavataan? Nakojaan oikeasti Suomen edustajan esitys euroviisuissa on joillekin suurinpiirtein sama kuin minulle Suomen jalkapallomaajoukkueen edesottamukset. 

Vain Suomessa euroviisut nostaa kansallistuntoa. Sad, sad, sad.

Niin joo, vahan nauratti entisten neuvostotasavaltojen tapa aanestaa toisiaan. Sama entisen Jugoslavian alueen valtioiden kohdalla. BBC:n juontaja oli jopa "hieman" katkera tasta. Sekin alkoi naurattamaan. "Oh well, votes from Armenia next, no need to tell the results, we know already."

Kuitenkin, ensimmaista kertaa euroviisujen historiassa siella oli biisi, jota voisi ehka kuunnella vapaaehtoisesti. Tai no, tiskausmusiikkina ehka. Hieno perseennaytto viisukoneistolle joka tapauksessa. Raportoikaa toki, kun ensimmaiset "Eurovision Song Contest '06" -t-paidat ilmestyvat katukuvaan. Niita nakeekin sitten Etelan lomakohteissa seuraavat 10 vuotta. Vahintaan.

Mikahan mun pointti oikein on?