Ulko-oven takana oli mies, jolle avasin oven ja kavimme seuraavanlaisen keskustelun, vapaasti suomennettuna ja suurinpiirtein.

Mies: Gary Jotain Manchesterin jatehuollosta hyvaa iltaa. Ruskin Avenuen roskakujalla tehdaan viemaritoita ensi viikolla ja roskien kerays on jarjestetty muualle. Tassa tiedote, josta selviaa, mihin teidan pitaisi roskat vieda.
Mina: Selva. Onko kerayspaiva kuitenkin sama?
Mies:  On. Ootko kotoisin Unkarista?
Mina: No enpa ole.
Mies: Puolasta?
Mina: Joo en. Suomesta.
Mies: Valitettavasti tata tiedotetta ei ole saatavilla suomen kielella. (Taalla kaikki vahankin viralliset paperit on saatavilla n. miljoonalla eri kielella. Tai no ainakin hindi, arabia, urdu, muutama muu aasialainen kieli, puola.)
Mina: Kylla ma selvian englannilla.
Mies: Anteeksi nyt kun ei ole suomeksi.
Mina: Ei mulla oo ongelmia englannin kanssa. Kiitos vaan.
Mies: Pitaa sanoa toimistolla, etta tiedote tarvitaan suomeksi.
Mina: Ok. Ma voin kylla suorittaa kaannoksen, jos siita maksetaan.

Nyt vain jannitetaan, ymmarranko sen verran, etta ihan oikeasti saan karrattya roskat oikeaan paikkaan. On tama hurjaa.

Pelasin vahan jalkapalloa (=hontsapuistofutista) ja polvi ei ole ainakaan viela kuollut, eom. Inhoan, kun vanhemmat paastavat pienet mukulansa juoksentelemaan pelin keskelle. Isossa puistossa sita tilaa on kylla muuallakin. Yrita siina sitten pelata, kun 3-vuotiaita jaa jalkoihin. Lisaksi naiden ihqmussupalleroisten vanhemmat (=aidit) kuvittelevat, etta siina on jotain herttaista. Tiedatte kylla, hymyilevat ja nyokyttelevat: "on se ihanaa kun meidan tiitero hurmaa noita potkiskelijoita".

En millaan ymmarra musliminaisia. Kuinka ne kykenee olla pitkissa hameissa ja paksuissa pitkahihaisissa paidoissa plus huiveissa ja kaavuissa tallaisilla +23 keleilla. Ja miksi esim. niita nilkkoihin asti ulottuvia hameita pitaa olla paalla vahintaan kolme kappaletta. Eiko yksi ole tarpeeksi suojaamaan likaisilta katseilta?

Coldplay - Amsterdam